Du er ikke i dag begrænset til et klasseværelse, hvis du gerne vil have nye egenskaber.
Også online har du mulighed for at blive klogere, og her foregår det på dine vilkår. Du kan starte din undervisning, når du har tid, pause når du ikke har og du vælger frit imellem alverdens kurser.
Hvis du fortsat er ny til online undervisning kan denne artikel tjene som en introduktion til det hele.
Tekniske setup
Lad os først bruge en kort afsnit på det tekniske setup, du har brug for.
Du skal bruge en internetforbindelse ideelt set på mere end 10 mb for at kunne streame videoundervisning i et fornuftigt tempo uden buffer. Du kan teste din internethastighed her og sammenligne priser på bredbånd, hvis det viser sig, du har en skidt forbindelse.
Med en Chromecast kan du nemt streame din undervisning direkte til dit fjernsyn. En Chromecast koster dig knap 300 kroner fx i Elgiganten.
Derudover skal du blot bruge en computer – en bærbar kan fint klare jobbet.
Udemy, Codeschool, Team Treehouse, Lynda, Harvard
Herefter skal du blot vælge hvad du vil være dygtig i.
Hvis du gerne vil lære at designe eller programmere er sider som Codeschool og team Treehouse oplagte. De to er fokuserede på ”internet-kundskaber”.
I den anden ende finder du bl.a. Udemy og Lynda, der har kurser inden for alverdens ting.
Kurser som fx:
- Bliv en bedre fotograf (herunder guiden til hvordan du tjener penge på at sælge dine billeder efterfølgende)
- Bliv bedre til at strukturere din tid
- Bliv bedre til at lave mad
- Bliv bedre til også at kode og designe
- Bliv bedre til at snakke til forsamlinger
- Bliv bedre til at skrive tekster (copywrite)
- Lær at tjene penge ved hjælp af YouTube
- Lær at spille musik
Og mange, mange flere.
Udemy og Lynda udmærker sig ved, at alle har mulighed for – såfremt deres materiale er godt nok, og der er en skrap udvælgelsesproces på – at lægge materiale op.
Det betyder at biblioteket ikke er begrænset til hvad skaberne af platformen kan skabe.
Adgang til siden koster enten et fast beløb per måned eller et beløb per kursus. Månedsabonnement ligger på lidt over 100 kroner, mens prisen for et enkelt kursus kan løbe fra en 50’er til mange hundrede kroner, hvis du får fat i et godt kursus.
Det er en lav investering i forhold til, hvor meget du kan lære – og hvordan du har mulighed for fx at bygge dig en tilværelse som selvstændig med dine nye evner.
Du har også mulighed for – som beskrevet på Curso.dk – at benytte dig af Harvards undervisning. Verdens mest anerkendte universitet er i et forsøg på ”at sætte viden fri” begyndt at uploade deres undervisning ganske gratis på nettet. Den undervisning, du som studerende ellers ville betale mange hundrede tusinde kroner hvert eneste semester for at have adgang til.
I samme genre finder du Khan University, der af mange ses som ”en forløber” til at Harvard satte deres materiale fri. På Khan University finder du mere teoretisk undervisning end den meget praktisk anvendelig stil, der lægges for dagen på sider som Udemy og Lynda.com. Begge ting er gode – det afhænger blot af dit humør.
Flere danske kursusudbydere veksler i dag mellem online og offline-undervisning for at få det bedste fra begge verdener – et eksempel herpå er OmUDD.dk.
Meget lidt på dansk
Alle ovennævnte muligheder har engelsk som det eneste sprog.
Der findes også kurser på spansk, fransk og andre større sprog – men desværre er udvalget på dansk særdeles begrænset.
Der findes danske onlinekurser, men det er fortrinsvis indenfor programmering, online marketing eller selvhjælp, at du finder dem. Vil du lære mere ”almene” ting som at tale op for en forsamling eller at blive bedre til at lave mad er du nødt til at lave dem på engelsk i stedet for.
Kender du til danske alternativer er du velkommen til at skrive dem i en kommentar til artiklen her!
Skriv et svar