Er du en rigtig madsjæl, der ikke kan holde fingrene fra velsmagende retter? Hvis du kender til udtrykket gourmet catering, er du formentlig bekendt med hvad “den gode smagsoplevelse” skal indeholde.
Du er formentlig stødt på catering på et eller andet tidspunkt i tilværelsen.
Det kunne være at du har fået catering til et bryllup, en fødselsdag eller ved en helt tredje lejlighed.
Dog er der langt fra velgennemført catering til dårlig udført catering. Og det er vigtigt at du kender forholdsreglerne inden du aflægger en bestilling.
Kvalitet er nemlig meget oppe i tiden. Folk er blevet mere kvalitetsbevidste, og foretrækker som regel kun det bedste af det bedste. Derfor er det vigtigt at du gør dit forarbejde, inden du tankeløst tager kontakt til en cateringpartner.
Herunder vil du blive gjort opmærksom på relevante overvejelser du bør gøre dig, inden du tager kontakt til en leverandør:
Pris eller kvalitet?
En af de vigtigste overvejelser du bør gøre dig, inden du aflægger din bestilling, er at overveje om prisniveauet stemmer overens med kvaliteten.
Det er en udbredt misforståelse, at pris og kvalitet er to helt forskellige dimensioner. Du kan nemlig godt få lækker mad til en fornuftig pris. Samtidig kan du også få dårlig udført catering til en meget dyr pris – så det handler om at gøre sit forarbejde når alt kommer til alt.
Og hvordan gør man så sit forarbejde, tænker du?
Først og fremmest kan du tjekke anmeldelser på nettet, hvilket kan være en ret god indikator for om du bør overveje en cateringpartner.
Sandheden kommer oftest fra sultne folk, har vi ladet os fortælle.
Uden at du dog behøver at bruge dyrebar tid og ressourcer på at researche til højre og venstre, får du dog muligheden for at se på danmarks lækreste gourmet catering i København.
Catering under nytår? Overvej begivenheden!
Står du og skal til at bestille catering, er det utroligt vigtigt at du sætter dig ind i typen af arrangement som du skal afholde.
Indenfor catering-industrien arbejder man med to termer: Buffet og Á la carte. Begge cateringløsninger er rigtig gode, men det afhænger også af selve arrangementet.
Nogen mennesker ville aldrig nogensinde røre en buffet-ordning med en ildtang, hvis det var til deres meget formelle bryllup. Hvorimod en nytårsfest i højere grad tillader det.
Derfor bør du altid overveje formaliteten af arrangementet. Á la carte egner sig – i følge de fleste – bedste under de lidt mere formelle begivenheder, hvorimod buffeten er mere alsidig og kan bruges i mange sammenhænge (også de mere uformelle).
Derfor kan du overveje graden af formalitet, inden du beslutter dig for hvilken restaurations form du vælger.
Når alt kommer til alt, er det kun dig der sætter reglerne for hvilken restaurationtype du foretrækker mest. Der er ingen firkantede regler som diktere hvad der er rigtigt og forkert. Førnævnte information er blot baseret på kundeindsigter.
Afhængig af den specifikke udbyder, vil der også være store sving i kvaliteten som vi tidligere kom ind over. Nogen firmaer servere buffet-anretninger som sagtens ville kunne gøre sig til et fint bryllup.
Så derfor er det bedste råd i denne sammenhæng at du sætter dig grundigt ind i dine egne ønsker på den store dag – uanset om det er nytårsaften eller et bryllup.
Vælg catering som matcher sæsonerne
Et andet glimrende råd er at vælge catering som matcher sæsonerne eller årstiderne. Det er alfa omega, at du kan præsentere noget for dine gæster, som “smager” af årstiden.
Befinder du dig i efterårssæsonen, vil en naturlig ingrediens i en cateringret f.eks. være græskaret. Udover at græskaret er fantastisk flot – giver den også en rigtig flot orange nuance til din ret.
Derfor så brug fantasien, og følg nogle af de basale råd som vi netop har gennemgået.
Bjarne og Henrik skriver
Rigtig god artikel! Meget brugbar. På vores arbejde får vi ikke ligefrem gourmet, men det går an. Men måske vi alligevel skulle overveje at skifte. Når vi som professionelle tømrere og murere har en lang og hård arbejdsdag, så ville du være skønt med noget lækker mad at holde pause med.