Hvilken saftpresser virker bedst
Blendere og saftpressere med høj hastighed som Vita Mix er alletiders til grønne smoothies, men de er ikke de bedste saftpressere. Du har et helt univers af muligheder, hvad angår egentlige saftpressere, og de starter under kr. 1000,00 i den lave ende. Du begynder at få saftpressere af bedre kvalitet omkring kr. 18.00,00. Der er flere forskellige slags saftpressere, fra hurtigt slyngende centrifugalpressere til slow-juicere, der maser saften ud af frugten. Jo langsommere saften udtages, jo flere næringsstoffer bevarer man. Hvis du lige er begyndt at juice, anbefaler jeg en saftpresser i den mellemste prisklasse. De billige centrifugalpressere går nemt i stykker, producerer saft af dårlig kvalitet og er meget støjende, hvilket kan bidrage til, at man mister hørelsen.
De holder heller ikke ret længe. Min favorit er saftpressere med ét gear og hedder HUROM SLOW JUICER, som er ret hurtige, ikke så dyre og lettere at gøre rene end de dyrere saftpressere med 2 gear eller endda Norwalk saftpressere til over kr. 10.000,00. Når du ser på mulighederne, skal du huske at evaluere, hvor meget der skal gøres rent bagefter, da dette kunne påvirke, om du er villig til at bruge den hver dag. Som jeg altid har sagt, “Når alt kommer til alt er den bedste saftpresser en, du rent faktisk vil bruge.”
Juicing tips til at få dig i gang
Når du først får for vane at presse saft, vil du finde, at du ser frem til din grønne saft og endda savner den, hvis du springer en dag over. Du kan finde en detaljeret vejledning til saftpresning her, men for at komme i gang skal du bruge en god opskrift – noget, der smager fantastisk, så du ikke holder op, før du er kommet i gang.
“Kom nogle mørke bladgrøntsager i, fordi de er så fantastisk sunde. “Jeg bruger bladkål og bladbede, grønkål, persille. I blander dem med agurk og bladselleri. Men hvis du aldrig før har lavet saft, kan det anbefales at tilføje lidt smag – en lille smule gulerod. Lidt citron er dejligt. Det forbedrer virkelig smagen. Jeg kommer citron i næsten alt, hvad jeg laver.”
Jeg anbefaler på det kraftigste at bruge økologiske grøntsager så vidt det er muligt og drikke saften kort efter, du presser den.
Grøntsagssaft er i høj grad fordærvelig, så det er bedst at drikke al din saft med det samme. Hvis du er forsigtig, kan du dog opbevare den i op til 24 timer i køleskabet, selvom der vil være en moderat reduktion i næringsstoffer. Det er meget praktisk, hvis du tager din saft med på arbejde, så du kan drikke den i dagens løb. For at opbevare din saft korrekt, skal du:
- Komme din saft i et glas med et lufttæt låg og fylde det helt op. Der bør være så lidt luft som muligt i glasset, da ilten i luften (luft er omkring 20 procent ilt) vil “oxidere” og skade saften.
- For endnu bedre opbevaring kan du overveje at købe en vakuumpumpe som Food Saver med Ball glas tilbehør. Du kan hælde din saft i et henkogningsglas og komme låget på og så bruge din Food Saver til at suge luften ud af glasset, så det er vakuumpakket. Det vil fjerne det meste af den ilt, der ville skade saften.
- Kom det i køleskabet med det samme og drik det, når du er klar. Det er bedst at drikke det hurtigst muligt og i hvert fald inden for 24 timer efter, du presser det.
De fleste mennesker presser saft om morgenen, men hvis det ikke virker for dig og din tidsplan, er du velkommen til at vælge det måltid, der virker bedst for din livsstil.
Tillykke!
Du har foretaget nogle fantastiske ændringer i dit liv. Det sidste trin vil være implementeringen af en juicing plan. Jeg er fast overbevist om, at fordelene ved saftpresning er nøglen til at give dig et strålende, energisk liv og virkelig optimal sundhed.
Jeg har sagt dette på andre stadier i denne kostplan, men det er så vigtigt, at jeg vil sige det igen – værdifulde og følsomme mikronæringsstoffer bliver beskadiget, når du opvarmer fødevarer.
Tilberedelse og behandling af fødevarer ødelægger disse mikronæringsstoffer ved at ændre deres facon og kemiske sammensætning. På dette ernæringsmæssigt avancerede niveau undgår du alle forarbejdede fødevarer og spiser så vidt muligt kun økologiske grøntsager og frugt.
Så godt som alle sundhedsautoriteter anbefaler, at vi får 6-8 portioner grøntsager og frugt om dagen, og det er der meget få af os, der rent faktisk får. Saftpresning er en nem løsning, der praktisk talt vil garantere, at du når dit daglige mål for grøntsager.
Mens du bestemt også kan presse saft af frugt, er det bedste at begrænse brugen af frugt, hvis du har højt blodtryk, diabetes, eller højt kolesterol, til du får styr på disse tilstande.
Undtagelsen er citroner og limefrugter, som indeholder så lidt som ingenting af det skadelige sukker, fruktosen, der forårsager de fleste metaboliske komplikationer. Desuden er citroner eller limefrugter fantastiske til at tage den bitre smag af de mørke, dybt grønne bladgrøntsager, der er mest fordelagtige i saftpresning.
For mere information se min blog Bedste Juicekur
Så ingen undskyldninger kom igang med at juice i dag :o)
Skriv et svar