Vi lever i en globaliseret verden, hvor vi står overfor nogle markante udfordringer. Vi mennesker udleder nemlig alt for meget CO2. Hvis du vil hjælpe til – kan du gøre dette ved blot at lave nogle simple ændringer på huset. Det behøves ikke at være dyrt for at gavne, og man kan endda få tilskud til projektet. Så hvis I tænker, at det er lige noget for jer, eller at i netop står overfor at skulle igennem en energiforbedring af huset. Så er det måske værd at læse med her.
Der er nemlig store penge at spare ved at søge et tilskud. Der gælder dog nogle helt særlige regler og krav til hvornår man kan få tilskud. Man skal nemlig være yderst opmærksom og tilpasse sig for at få tilskud. Disse vil blive gennemgået løbende i denne artikel. Tilskuddet bliver givet af Energistyrelsen. Energistyrelsen i Danmark har med opgaver at gøre vedrørende energiforsyning og –forbrug. Deres indsats sættes mod at nedbringe CO2-udledningen i Danmark.
Deres mål er at gøre dette ved at satse på mere bæredygtigt byggeri. Dette kunne være i form af energiforbrug, materialer og økonomi. De har derfor stort fokus på energieffektivisering. Energistyrelsen er med til at understøtte projekter, der er med til at øge kvaliteten i byggeri så det bliver mere bæredygtigt.
Hvor meget kan man så forvente at få i tilskud til energiforbedringer?
Tilskuddet til jeres energiforbedringer kan variere enormt meget. Det hele afhænger af, hvor meget energi, der i sidste ende kan spares. Dette udregnes efter nogle specielle krav af Energistyrelsens. Disse kaldes for standardværdier, hvor alle har samme vilkår uanset, hvor de bor. Forskelle er der dog om det gælder en helårsbolig eller et fritidshus. Et eksempel herpå kunne være, at tilskuddet ville være 900 kroner større, hvis man fik installeret en luft til luft varmepumpe i sin helårsbolig i stedet for fritidshuset.
Man kan opnå et energispare-tilskud, når man laver energirenoveringer eller bygger et nyt hus. Men for, at man kan få tilskuddet skal huset have et lavere energiforbrug end, der er angivet i området bygningsreglement og lokalplan. Hvis du ikke ved, hvor du finder din lokalplan, er det faktisk muligt at finde den på nettet, hvis man søger lidt rundt. I kan kun modtage energispare-tilskuddet, hvis i skal i gang med nye projekter. Man kan ikke opnå noget tilskud, hvis det blot handler om almen vedligeholdelse af huset.
Benyt håndværkerfradraget og spar endnu flere penge
Hvis man får et energispare-tilskud er det ikke ensbetydende med, at man ikke også kan modtage håndværkerfradrag. Med håndværkerfradraget kan den løn, som håndværkerne skal have fra på selvangivelsen. Der findes et maksimalt fradrag, som ligger på 15000 kroner pr. person, som er over 18 år i husstanden. Håndværkerfradraget er modsat energispare-tilskuddet også muligt at benytte, når der er tale om service og vedligeholdelse af dit hus. Der er dog nogle vigtige regler, der er gældende for håndværkerfradraget.
1. Det er vigtigt, at arbejdet, der bliver foretaget står på listen med de ydelser, der giver håndværkerfradraget.
2. Når arbejdet skal laves på dit hus, skal man være bosiddende der, mens håndværkerne arbejder på huset.
3. Det arbejde, der bliver foretaget skal betales elektronisk.
4. Udgifterne skal indberettes til SKAT. Dette gøres ved hjælp af TastSelv under Indberet servicefradrag. Husk, at det udførte arbejde skal kunne dokumenteres.
5. Du skal gemme dokumentation for, at arbejdet er blevet udført på din bopæl. Denne dokumentation skal på ingen måde sendes til SKAT, men man skal kunne fremvise den, hvis de beder dig om det.
Hvad skal der til for, at vi kan få energitilskud til vores projekt?
Der er nogle regler, der skal overholdes for, at man kan modtage energitilskuddet. I denne forbindelse kan det godt være en god idé at finde noget rådgivning af en slags. Der er en del firmaer, der efterhånden har specialiseret sig i energirådgivning til almindelige danskere f.eks. www.Energikoeb.dk.
1. Det første og vigtigste af kriterierne, er at man får udført arbejdet, når man har modtaget tilskuddet, ellers vil dette betragtes som svindel.
2. Energispare-tilskuddet skal kunne fremgå af en faktura. Så Energistyrelsen kan sikrer sig, at arbejdet er udført.
3. Man skal huske, at der ikke gives noget tilskud af nogen form til projekter, hvor der ikke er energibesparelser for mere end 500 kWh.
4. Der skal kunne aflæses på fakturaer og tilbud, hvilke materialer og leverancer, der er indgået i projektet for at opnå energibesparelsen.
Nu ved I hvad de gældende regler er, når man skal have gang i sit energispare-projekt. Projektet udføres i samarbejde med jeres energiselskab, som højst sandsynligt vil være meget behjælpelige. Men husk på, at når man allerede har fået tilskuddet, kan dette ikke overdrages til et andet energiselskab. Derfor skal man vælge med omhu, og benytte det selskab, hvor man kan spare flest penge.
Skriv et svar